Det Dybeste Sted

Ny Nordisk opera med verdens premiere i M/S Museet for Søfart d. 26. juni 2014 museets rå dok.

Filmisk musik med spænding, erotik og skaldyr
Det dybeste sted ligger i Nordsøen. Det eneste der lever her er dybhavsrejer og jomfruhummere. I totalt mørke og under et voldsomt tryk udvikles de lækreste nordiske delikatesser! Et øde sted på land ved Nordsøen lever en gruppe mennesker. I en parallel handling udspiller sig et erotisk drama, der I bund og grund handler om, dét der sker, hvis vi lukker os om os selv.

Med Julie Maj Jacobsens stramt fortalte spændingsopera, rusker vi op i det nordiske sammenhold
– tager vi vare på det? og afparerer vi alt for ofte ethvert tryk ude- som indefra med et veltilfreds grynt ?
Vores islandske scenograf Elin Edda Arnadottir hensætter os til et øde sted i Nordsøen, den svenske instruktør Helena Röhr giver fortællingen nerve og kant og Daniel Hjorths musik skaber stemning med 6 sangere, en cello, en klarinet, akkordeon og keyboard tilsat elektroniske lydeffekter.

Nordisk samarbejde over havene

ØresundsOperan/NordicOpera samarbejder i dette projekt med den frie gruppe Freebird – opera teater fra Sverige og den islandske scenograf Elin Edda Arnadottir, og vi begiver os med dette fælles projekt ud i operaens grænseland.

Både Freebird og NordicOpera/Øresundsoperan har fokus på opera on location og interaktion med publikum, og mødes i dette projekt for i samarbejde at skabe en helt ny forestilling om den nordiske folkesjæl set i lyset af vores fælles historie.

Det Kunstneriske hold

Dramatiker Julie Maj Jakobsen, som senest har haft stor succes med sin dramatik på bl.a. Mongo Park. Aalborg teater, Svalegangen og Bådteatret, og som modtog Reumerts Talentpris i 2012, debuterer med dette projekt som librettist. Med sin meget musiske måde at skrive på, var hun et naturligt valg og et perfekt match til den svenske komponist Daniel Hjorth, som er bosat i Malmø, men hvis værker bliver opført i hele Norden. Hans musik udfordrer den traditionelle kunstmusik og bringer den videre. Han er bl.a. blevet prist for sin elektro-akustiske musik til teaterforestillingen ‘De Sju Städerskorna&’ på Dramaten i Stockholm og til ‘Krigsturister’ på Finska Nationalteatern i Helsingfors. www.danielhjorth.com

Scenografien skabes af den islandske prisbelønnede scenograf og kunstner Elin Edda Arnadottir som har stor erfaring fra sit mangeårige arbejde med både opera, ballet og musical på bl.a. National Teatret i Island og Riksteatern i Sverige. Instruktør er Helena Röhr, som er en af Sveriges veletablerede opera og teater instruktører med opsætninger på bl.a. MalmöOpera, Stadsteatern i Malmö, SVT Drama, NorrlandsOperan og Vietnam National Opera and Ballet.

Medvirkende

  • Isabel Piganiol
  • MagnusVigilius
  • Martin Vanberg
  • Sebastian Duran
  • Josefine Andersson
  • Merete Sveistrup
  • Madeleine Sjöstrand, keyboard
  • Minna Weurlander, accordeon
  • Niclas Gustafsson, bas klarinet
  • Gerda Holmquist, cello

Turné i 2014 / 15

Koldinghus

Copenhagen Opera Festival

Malmö / Scenkonstbiennalen

Halmstad vocal & operafestival

Ystad havn

Ålborg Opera Festival