CO2pera – Dampenes Rejse

CO2pera – Dampenes Rejse

– et innovativt kunst- og operaprojekt, der engagerer børn og unge i et af tidens største spørgsmål

Med sang forandrer vi viden

Vor tids idéer bliver de kommende generationers virkelighed på både godt og ondt og magtesløsheden er den værste.

”Vi må oplyse og informere” svares der ofte på spørgsmålet om, hvad man kan gøre for at afhjælpe ovenstående problemstilling. Men oplysning og information kan antage mange former. I Co2pera – Dampenes rejse vil vi gøre det med musik og teater.

Co2pera – Dampenes rejse er, på trods af det alvorlige emne, en meget livlig forestilling, der henvender sig til børn og unge fra 11 års alderen. Den er komponeret af én af Danmarks mest fremtrædende komponister: Andy Pape, som i et tæt samarbejde med ØresundsOperan, er garant for den høje faglige kvalitet.

Børn og unge i dag møder meget sjældent den klassiske musik og vi vil også med denne forestilling vise dem, at klassisk opera kan tage mange former og at menneskets stemme har mange potentialer. Musikken er pågående, illustrativ, rytmisk, melodisk og i det klanglige univers er der både lejrbålsguitar, electronica og ukulelesange – der er tale om en komponeret opera hvor det er Andy Papes musik der skaber karakterer, stemninger, dynamik og flow.

Handling: En piges nysgerrighed åbner en ny og bedre verden

I en dystopisk fremtid, hvor verden er så forurenet at man ikke kan gå udenfor uden beskyttelsesudstyr, lever Mille Damp og hendes familie. Hendes far er opfinder i moderens virksomhed,der producerer Vandzin og Vandzin-drevne maskiner – årsagen til miljøets forfald. Hendes søster Anna, har en kronisk sygdom forårsaget af vandzin-forgiftning, der gør, at hun har problemer med at trække vejret. Alt ser ret sort ud, men så opdager Mille, at hun kan rejse tilbage i tiden.

Det kunstneriske hold

Siden komponisten Andy Pape – næsten ene mand – for 20 år siden satte skub i begrebet dansk kammeropera med sin opera Houdini den Store (med libretto af Erik Clausen) har han skrevet yderligere 6 kammeroperaer – og i hver eneste har der været musikalske ”hits”!

Af disse operaer har Bokseroperaen været rettet direkte til unge og Sigurd Dragedræber til lidt yngre end unge. Læs mere om Andy Pape på www.andypape.dk

Librettoen/manuskriptet til Co2pera – Dampenes rejse er skrevet af Andy Papes søn; det nye filmtalent Thomas Pape, der er både idémand, forfatter og instruktør på adskillige ungdoms kortfilm. www.plainmomentum.com

Forestillingen instrueres af skuespiller og instruktør Ina Miriam Rosenbaum. Hun er ikke blot en af Danmarks mest talentfulde skuespiller, men også en fremragende musikteater instruktør www.imrosenbaum.dk

Scenografi og kostumer: David Gerht

Medvirkende

5 sangere og et orkester på 4: keyboard, cello, guitar/ukulele og slagtøj.

Vi har både unge talenter og erfarne med. Hovedrollen synges af den unge Helene Hvass Hansen, der allerede har gjort sig bemærket indenfor den ny musik både herhjemme og i udlandet. De to andre unge er Mathias Hedegaard og Aileen Itani, som allerede har sunget adskillige hovedroller på de danske operascener. I forældre rollerne kan høres Merete Sveistrup og Michael Lindberg, som begge er gamle kendinger fra den danske operascene – Det Kgl. Teater, Den Jyske Opera, Den Ny Opera og Den Fynske Opera. Sangerne akkompagneres af et lille orkester bestående af professionelle musikere: Madeleine Sjöstrand, keybord, Jesper Lützhøft, guitar/ukulele, John Ehde, cello og Mathias Reumert, slagtøj.